מיקי חיימוביץ' ואני… מה הילדים שלנו אוכלים – מה שכל הורה חייב לדעת!

פוסט חדש במסגרת
רוצה להיות דוגמא והשראה לילדים ולא יודעת בדיוק איך?

לבקשתכן – מתכונים ותשובות לשאלות שלכן

 ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

לפני כחודש פירסמתי פוסט שהנושא שלו היה: מילקי את קונה לילדים? אנחנו כבר ממזמן לא

הייתי מופתעת ביותר מכמות התגובות ולכמה אנשים הפוסט הגיע – למעלה מ- 947 אמהות קראו והעבירו לחברות, ורבות שלחו לי שאלות ותגובות מטרידות מהיום-יום שלהן. מרתק!!!

הבנתי כי הנושא הוא בוער, לוהט, חשוב, קולע ונוגע לחיי היום-יום, דקה דקה בכל בית. וגם מהתגובות שכתבתן לי הבנתי שהדברים שאני כותבת אכן משפיעים  ונוגעים, פותחים דלת לצעד ראשון או שני או שלישי. תודה לכן!

ועוד לחיזוק – לפני כשבועיים עלתה לשידור תוכנית "המערכת" של מיקי חיימוביץ' – "מה הילדים שלנו אוכלים? מה שכל הורה חייב לדעת!". היות ואין לנו טלוויזיה, לקח לי זמן להגיע לזה, אבל הנה… זה כבר כאן! (מי שלא ראתה – לרוץ ולראות, אין כמו מראה עיניים. רשת, ערוץ 2)

האמת, התוכנית לא הפתיעה אותי בכלל, תקישו תזונת ילדים באינטרנט ומיד יעלו אלפי כתבות שיוצאות השכם וערב בנושא ההשפעה המכרעת של התזונה על ילדינו. ולמרות זאת, הרבה לא משתנה לצערי.

מתוך התוכנית:
"איפשהו בדרך, בעומס החיים, במרוץ אחרי הקריירה, החיים המהירים – איבדנו את השליטה על הדבר הכי חשוב לנו – התזונה של הילדים שלנו"

יחד עם זאת, אני אדם המאמין ששינויים מתחילים בצעד ראשון בכל דבר. צעד אחד ועוד צעד וזה מגיע… כל אחת בדרכה, כל אחת בבחירתה. כי גם אני הייתי שם, ב- "אבל כולם אוכלים את זה", "הילדים לא מוכנים לאכול", "אין לי זמן לבזבז על אוכל" ועוד המון… מכירות, לא?

והיום, אחרי תהליך ארוך, טיפין טיפין – אני יודעת ומיישמת בכל יום, בכל רגע, יחד עם הילדים  בבית, עם הילדים בגן, עם אמהות בכל מקום שיכולה. והיום אנחנו במקום אחר לגמרי.

ואת זה אני רוצה להעביר לכן, אם תרצו 🙂

במסגרת הצורך שעלה בסקר ההורות שהעברתי לפני כחודש, אחד התחומים שעלו כצורך חזק מאמהות רבות היה:

רוצה להיות דוגמא והשראה לילדים ולא יודעת בדיוק איך?

מתוך התוכנית:
"לחזור לערכים של פעם – של לבשל יחד, להכין יחד, לקנות את האוכל יחד – והכל בעצמנו"

תזונה – זה חלק משמעותי מהדבר שנקרא "דוגמא והשראה". כמו בכל תחום – בתזונה הביתית, ככל שנשקיע יותר כעת, נקצור את ההצלחות בעתיד הקרוב והרחוק – בבריאות של הילדים שלנו, בחינוך התזונתי שלהם, ובעתיד שלהם. דוגמא והשראה נבנות מאלפי רגעים יומיומיים הנאספים לחוויית ילדות/ חיים ארוכת טווח. אין זה דבר גדול וחד פעמי (כמו מתנה יקרה שקונים, שגם היא מאבדת ממשמעותה תוך יום-יומיים), אלא אוסף של רגעים, מפגשים, שיחות ומגע – ביניכם ובין ילדיכם.

תזונה קשורה באופן כ"כ בסיסי להורות שלנו. תחילת החיים היא בהזנה מהרגע שיוצאים מהרחם – הנקה (כן כן כן! כמה שיותר, למקרה ששאלתן), טעמים ראשונים – אוכל של אימא (שקיים אצל כל אחד או שלא…). האוכל הוא בעצם דרך החיבור לעולם בשנים הראשונות והלאה, והזנה כדי להיות חלק מהחיים כאן בהמשך. יש קשר ישיר בין אוכל – בריאות – מחלות – רגשות.

חשיבות ההכנה והמעורבות של הילדים כדי שיכירו וירצו לאכול אוכל בריא

בתוכנית של מיקי חיימוביץ', כאחד הפתרונות המשמעותיים לתזונה בריאה במשפחה – העלו את העשייה המשותפת, התהליכית. החל מגידול הירקות/ קניית הירקות בסופר, שטיפתם, חיתוך הירקות לפני הארוחה. והפלא ופלא – הם אוכלים ורוצים עוד!

כך אנחנו נוהגים בביתנו וגם בגן – הילדים שותפים לכל התהליכים, וגם בתזונה. בכל יום בבוקר, המגיעים ראשונים בבוקר שותפים לשטיפת הירקות, חיתוך בסכין (כן כן! העצמה רציתן?) וסידור בצורה אסתטית ויפה על צלחת ההגשה. בין לבין הם טועמים, בין לבין שומעים על החשיבות של כל ירק – הרבה פעמים אני מספרת על כך שחשוב לאכול 5 צבעים של ירקות/ פירות, כי אחרת הם נשארים רק עם עגבנייה ומלפפון (שזה טוב, אך יותר = בריא יותר).

פירות – בכל בוקר לפני שהם יוצאים לביה"ס, ואחה"צ כנשנוש (במקום חטיפים וכו').

מיקי חיימוביץ ואני2

את הפוסט הזה אני רוצה להקדיש למה שאנחנו עושים בבית ולחשיבה חיובית ומעשית על התזונה הביתית, לכן אתמקד באיך ומה להכין ולא באוכל מזיק וממכר (מזה יש הרבה בתוכנית… ובחיים ).

ובנוסף לתשובות לשאלות שלכן, למתכונים שהבטחתי ולהעמקת ההבנה של השפעת האוכל על הגדילה והעתיד של ילדינו.

מתוך התוכנית:
"במקום לרוץ לאין סוף חוגים, עדיף להורים לבשל מס' פעמים בשבוע עם הילדים"

תגובות ושאלות שכתבתן לי

(ממליצה לקרוא, בטח תפגשי כאן שאלה או רעיון שיעזרו לך)

"בוקר טוב

אוהבת את מה שאת כותבת, אנחנו גם בעניין. מנסה לשכנע את בתי השניה לנסות אע"פ שהיא בעצמה ממש טבעונית, אבל תלוי גם בבן הזוג.
תצליחי להשפיע כמה שיותר!

שיתפתי את המאמר בפייסבוק שלי ושלחתי חג שמח"

תשובה שלי: "עם העלאת המודעות של, גם שיתוף הפעולה עם הבעל והילדים יקרה. לאט, אבל בטוח. לא להתייאש, כי מה שעומד מול עינייך צריך להיות הבריאות המשפחתית"

"ורד, את בהחלט מקור להשראה עבורי, אני כבר בתוך התהליך ומאוד מאוד מאמינה בו , וכל מילה שלך שנאמרה כאן היא אני. תודה על הפירסום"

תשובה שלי: "תודה! תודה! תודה!"


"שלום ורד,

גם אנחנו בבית משתדלים לאכול אוכל בריא, אבל לא עד כדי כך מתנזרים…

מוצרי חלב כמעט ואין בבית. אני כן אוכלת כי אני ממש אוהבת ופעם נבדקתי לרגישויות ואמרו שאני לא רגישה (ושזה נדיר..) אז אני ממשיכה בנתיים, אבל גם לא הרבה. יוגורט טבעי , קצת חלב לשבוע פחות או יותר. אשמח גם להגיע לרמות כאלו כמו שלכם, הייתי שמחה לקבל ממך מתכונים של המאכלים שהזכרת כאן, וגם אם יש לך עוד דברים טובים בריאים וטעימים אשמח לקבל

תודה!"

תשובה שלי: הנה כאן למטה מתכונים שיהיו לך בבית, תודה על השיתוף!


"ורד שלום

קבלתי קישור אליך מחברה שלי וגם שלך. תודה על כל הטיפים, בזכותך עברתי להכנת מילקי בייתי כשהבת (גי'נגית משגעת בת 10) שלי יודעת שזה צ'ופר שהיא מקבלת פעם בשבועיים ולא כל יום! בנוסף מתחילה להפנים לקנות פחות אריזות ולהכין יותר אוכל בבית כולל לחם, אז תודה לך

סתיו מעניין משפחתי ופורה"

תשובה שלי: "וואו מדהים, מילקי ביתי! תוכלי לשתף אותנו? כל הכבוד על הביצוע המהיר :)"


"ורד יקרה,

קראתי את המייל שלך והתמלאתי הנאה. כתבת ממש מקסים ומעורר השראה!
מיד חשבתי לעצמי שכדאי לממש את הרעיונות הנכונים הללו. אגב, גם אנחנו הורדנו את מוצרי החלב…

אני רוצה לבקש ממך לשלוח לי את המתכונים ללחמניות הבריאות, לגרנולה הביתית וללבנה הביתית, האם זה אפשרי לך?"

תשובה שלי: "תודה רבה! שמחה לשמוע שגם אתם בעניין. מתכונים – כאן למטה :)"


"ורד שלום,

לאחר שקראתי את המייל האחרון שלך, הייתי שמחה לשמוע ממך רעיונות להכנת הכריכים לבי"ס עם הילדים.
אני מכינה בבית פסטו, עגבניות מיובשות, טחינה והמבחר מאוד מצומצם כשאין את הגבינות. אשמח לעוד רעיונות

יום טוב"

תשובה שלי: "מתכונים נוספים כאן למטה. אפשרויות נוספות: לבנה ביתית מיוגורט רגיל/ עיזים, ממרח פלפלים, חומוס ביתי, אבוקדו. כשפתאום אין גבינות ומבינים למה וממה אנחנו מבריאים את עצמנו, פתאום היצירתיות שלנו מתעוררת ודברים שלא חשבנו עליהם קודם – פתאום רואים אותם. וכשלנו זה קורה אז גם לילדים שלנו!"


 

מרגש! מרגש! מרגש! לדעת שמה שאני משתפת מחיי המשפחה שלנו נוגע ומשפיע בעוד ועוד מעגלים. ויותר מכך, לקבל תגובות כל כך חמות של פתיחות ויישום של שינויים כבר כעת. תמשיכו כך, מעודד אותי לעוד ויש הרבה 🙂

המווןןן ביקשו ממני מתכונים, וחזרו והזכירו. תודה על התזכורות, אז הנה לפניכן.

** שינוי מעצם טבעו אינו קל ולא קורה ביום. יש הרבה "נפילות", חוסר כוח להתמיד, גירויים אינסופיים בסביבה ובכל מקום (שכנים, קניון, ארוחות משפחתיות, פרסומות, נגישות). מה שעוזר זה להבין למה אנחנו עושים את מה שאנחנו עושים, ולמה זה כל כך חשוב. ממש רשימת מכולת שכזו:

חלב וגבינות – גורם  לליחה, מחלות קטלניות

לחם לבן – פחמימות ריקות

אורז לבן – כנ"ל

דגני בריאות – סוכרים וחלב

פסטרמה – זרחן

ולאט לאט הדברים מקבלים משמעות, כיוון ותוצאות! ורק כך אפשר גם להשיג שיתוף פעולה עם הילדים – דרך השיחה איתם, דרך העשייה המשותפת, דרך הדוגמאות, ובעיקר דרך הדוגמא האישית שלנו, המבוגרים המשמעותיים סביבם. לא בכפייה, אלא בהזמנה, ליווי ושיח. והתוצאות מרחיקות לכת.

עוד דבר חשוב – לשמור על איזונים בריאים. אצלנו החלטנו שהתזונה בבית תהיה בשליטה ולפי ההחלטות שהחלטנו, ובחוץ – חברים, משפחה, אירועים – משחררים. זה שומר על בריאות נפשית ובחירה חופשית בכל רגע נתון.

כשהתחלתי את הרשימה הזו התמלאתי בשמחה. זה לא קרה ביום ולא ביומיים, אלא בצעדים קטנים בכל פעם.

מתוך התוכנית:
"משפחות שאוכלות יחד – נשארות יחד"

מתכונים

ממרחים – האישיו הבוער של הסנדוויץ לביה"ס

הצעות שהולכות אצלנו:

אבוקדו – עכשיו מתחילה העונה, בריאות ועונג

טחינה (אם מסכימים, נפלא כגולמית)

חומוס ביתי (קלי קלות – מכינים פעם בשבועיים ומקפיאים)

ממרח פלפלים (אדומים וצהובים)

ממרח פסטו

חביתה/ ביצה קשה וכל הצורות…

ו… לבנה ביתית – פשוטה וטעימה. ללא מלח מיותר, שאגב, מסתבר שמסוכן יותר מסוכר – מחלות קטלניות רבות נגרמות משימוש יתר במלח, וכבר היום יש הוראה להוריד בכמויות המלח במוצרים שונים. ועדיין, אין כמו הלבנה שלי 🙂

אני יודעת ממה אני מכינה אותה (יוגורט פשוט גדול – רגיל ואפשרי עיזים), אני יודעת מה אני מכניסה בה (כלום) ובעיקר – הילדים רואים אותי מכינה אותה, מכינים בעצמם, יודעים מהיכן היא מגיעה לשולחן. וגם היא כבר הפכה לשם דבר, גם בגנים וגם אצל חברים שהילדים שלהם מבקשים "לבנה של ורד" וההורים מתפלאים כמה פשוט זה.

אז מה צריך?

יוגורט גדול פשוט

קערה

מסננת

בד חיתול

וזהו

מה עושים?

  • מניחים את המסננת בתוך הקערה, בתוכה פורשים את בד החיתול
  • לתוך החיתול שופכים את היוגורט
  • מניחים ל- 2-3 שעות. מדי פעם שופכים את המים המסוננים

וזהו, הלבנה מוכנה!

מעבירים לכלי סגור למקרר ונהנים מכל רגע. אצלנו בבית ובגן מורחים על לחם בריא ומעל מוסיפים שמן זית וזעתר. יאמי!

פיתוח – משאירים את הלבנה לכל הלילה במסננת ולמחרת יחד עם הילדים מכינים כדורי לבנה שאפשר לגלגל בפפריקה, שומשום, זעתר – כל דבר בריא וטעים. מניחים בצנצנת ומכסים בשמן זית. נפלא!

עכשיו, על מה מורחים את הלבנה?

התחלנו להכין ביחד בכל סופ"ש לחמניות בריאות – לחם כוסמין, מלא ולבן שהילדים לוקחים בכל בוקר לביה"ס. אצלנו בבית הן נקראות " לחמניות אמא" 🙂

בגן אנחנו מכינים עם הילדים פעמיים בשבוע – הלהיט של הגן 🙂

הכנת לחמניות בריאות וטריות ביחד

זמנים: 10 דקות הבצק. התפחה – שעה. 15 דקות הכנת הלחמניות

מיקי חיימוביץ ואני1

אין כמו תהליכים אמיתיים שבסופם מחכה תוצאה ריחנית הממלאה את כל הבית בריחות ביתיים ואמהיים כדי לעורר את התיאבון.

כמו שאת רואה אני מתה על יצירה באוכל, ולא רק אני. אין ילד שלא אוהב ליצור ולהתערבב עם אוכל. ככל שהם יותר מעורבים, בד"כ הם גם יותר אוכלים. כמובן עם גבולות 🙂

בקייטנת האמהות שלנו, בכל יום ג' אנחנו מתחילים את היום בהכנת בצק לחמניות ממתכון נפלא שיובל (המחנך של ביתי) שלח לנו

מתיישבים סביב שולחן האוכל, כל המצרכים מוכנים על מגש, ולכל אחד תפקיד ואחריות – זה שופך פנימה את הקמח, זו את הסוכר וכך הלאה. ואז מגיע הרגע הגדול של ערבוב החומרים, במיוחד עם מים חמימים – התנועות הגדולות של 2 כפות הידיים הצוללות פנימה וחוות, מערבבות, חשות את כל החומרים יחד. חשוב במיוחד לילדים שבד"כ נרתעים ממגע בחומרים – לשתף אותם כשהבצק כבר פחות נוזלי. למצוא את הדרך לאפשר להם.

מבטיחה לך שברגע שהבית יתמלא בריחות אפיית הלחמניות, כל ה"מאמץ" יהיה שווה, ועוד יותר כשמוציאים אותן חמות ומהבילות ומגישים לשולחן ארוחת הבוקר. חגיגה!

מתכון ל- 12 לחמניות:

חצי קילו קמח לבן וחצי מלא/ כוסמין /ללא גלוטן – כל אחת לפי בחירתה

1 וחצי כפות שמרים

אחד וחצי כפיות מלח

חצי כוס סוכר חום

חצי כוס שמן זית (במקום חמאה)

3 ביצים

1 כוס מים פושרים ולראות לפי הצורך

איך מכינים?

  • מערבבים את כל החומרים יחד עם הידיים היטב (הילדים מתים על זה, ומי שמהסס לאט לאט מתפתה – חשוב למוטוריקה הגסה ולחיזוק הידיים) – עד שנוצר בצק עגול, לא דביק, אחיד ונעים למגע.
  • מכסים במגבת ומניחים להתפחה כשעה במקום חמים.
  • מכינים לחמניות: לחלק לכל ילד כמות בגודל של כף היד שלו וממנה ייצור את הלחמנייה האישית שלו
  • מניחים על תבנית עם נייר אפייה – ניתן למרוח מעל בביצה ולהוסיף שומשום, גרעינים, קצח וכל העולה ברצונכן
  • מכניסים לתנור בחום של 180 מעלות ל- 15 דקות
  • הלחמניות מוכנות כשהבית מתמלא בריח משכר, הבטן מקרקרת והלחמניות שחומות מעט
  • להעביר לקערה, לכסות במגבת ל- 10 דקות ולהגיש

המלצה אישית: גם אם הילדים לא משתתפים, הם רואים, מריחים, ואח"כ אוכלים, כך שכל האהבה שלך והבריאות עוברות אליהם דרך הלחמניות שאת מכינה.

שווה וספרו לי איך אצלכן,
בתיאבון 🙂

** לגבי לחם מחמצת – דורש השקעה רבה יותר ואולי בהמשך, אם תהיינה בקשות.

הכנת גרנולה ביתית שהילדים מבקשים עוד ועוד

זמנים: 15 דקות הכנה, 20-30 דקות אפייה

מיקי חיימוביץ ואני3

איך מגוונים? איך יוצאים מהלחם והממרחים? נפלא כמקור לסוכר, נשנוש, עם יוגורט (חלבון) (רגיל, עיזים – רק לא ממותק), כתחליף למשהו מתוק אך בריא, שהכנתם בעצמכם ואתם יודעים מה יש בתוכו. הכל טבעי! וכעשייה משותפת ומהירה. גם בגנים אנחנו מכינים עם הילדים. עשייה נפלאה ופשוטה.

אז הנה רעיון נפלא שכיף ליצור יחד, טעים, בריא, מזין ובעיקר מגוון – גרנולה ביתית.

אתן תראו כי כל אוכל שמכינים אותו בבית ביחד עם הילדים, הילדים בד"כ נפתחים אליו ויש חגיגה סביב הדבר למשך זמן רב.

כך ששווה את ההשקעה והזמן – הם ישמחו ליצור, להכין ולאכול בריא, טעים ומזין.

חומרים – מספיקים ל- 2 תבניות

500 גר' שיבולת שועל שלמה

תוספות לפי בחירתכן וגילאי הילדים: פקאן, שקדים, חמוציות, גרעיני חמנייה, שומשום, גרעיני דלעת, אגוזי מלך, משמשים ועוד…

1/4 כוס שמן זית

בין 1/2-3/4  כוס דבש/ סילאן 

1/2 כפית מלח

איך מכינים?

  • מחממים תנור לחום של 170 מעלות.
  • קוצצים גס את התוספות שבחרתם להוסיף – כל ילד מקבל סכין (שאינה חדה) וסוג של תוספת שבחרתם, וחותך אותם.
  • מערבבים את כל החומרים היבשים בקערה גדולה. מוסיפים את המלח ושמן הזית ומערבבים.
  • מוסיפים סילאן, מערבבים וטועמים. אם התערובת כולה לא מכוסה בחומרים הרטובים, מוזמנות להוסיף עוד מעט מים, כך שכל התערובת תהיה רטובה.
  • מעבירים ל- 2 תבניות גדולות המרופדות בנייר אפייה ומשטחים. אופים 20 דקות אם אוהבים גרנולה זהובה בהירה, או 25 דקות אם אוהבים גרנולה פציחה וכהה יותר.
  • במהלך האפייה מערבבים פעמיים והופכים את כל החומרים.
  • מוציאים את התבניות מהתנור ומצננים לחלוטין.
  • שומרים בקופסא אטומה.
  • כשמתקרר מגישים על יוגורט ומעט סילאן מעל. יאמי 🙂

אצלנו מכינים בכל שבועיים מגש גרנולה שכולנו נהנים ממנו עד שנגמר, ויש כבר תוכניות על לקחת לביה"ס…

תהנו, שיצא טעים. בתיאבון 🙂

וכמובן אשמח לשמוע איך היה לכם.

ועוד פיתוח מהגרנולה – עוגיות גרנולה שלא תפסיקו לאכול בבית. אני מכינה פעם בשבוע ומיד נחטף. גם קל, גם מהיר, והכי חשוב – מתוק במידה שתחליטו, ובריא!

חטיפי בריאות, בריאים באמת!

15 דקות הכנה, 15 דקות אפייה

מיקי חיימוביץ ואני4

הליכת צ'י אצל נועה ומיכל…

לפני כשנתיים נעה הזמינה אותי לקורס ביתי של הליכת צ'י – הליכה שבריאה לגוף. נשמע מעניין אז הלכתי, ומאז אני רק הולכת והולכת…
כשהגעתי לבית שלהן היו ערוכים על השולחן שלהן רק דברי בריאות – יוגורט, לחמים ו- עוגת גרנולה!!! טעמתי והתמכרתי!

מאז אנחנו מכינים בכל שבוע והילדים לוקחים לביה"ס, והגדול לאימוני הכדורסל

הבן שלי אמר לי אתמול: "חזרתי מהאימון אתמול ואכלתי חטיף, וממש הרגשתי את האנרגיה". שווה לא?

חומרים:

1 כוס קמח רגיל

1 כוס קמח מלא/ כוסמין/ שיפון

1 כוס קוואקר שלם

1 כוס סוכר חום

1 כפית סודה לשתיה

200 מ"ל שמן זית

100 גר שומשום

חמוציות

גרעיני חמניה

גרעיני דלעת וכל מה שרוצים

איך מכינים?

מערבבים את הכל בידיים (הילדים מתים על זה, ומי שלא – חשוב שיתנסה – פיתוח התחושתיות) לעיסה. משטחים בתבנית פיירקס מלבנית (18* 26), מחממים תנור לחום בינוני ואופים כ- 15 דקות. מוציאים, פורסים לעוגיות ומניחים להצטנן בצד.

תענוג אנרגטי אמיתי 🙂
בתאבון

 ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

כעת אתן כבר מצויידות עם כמה מתכונים בסיסיים אשר נותנים מענה מיידי לצרכים היומיומיים המיידיים, התחלה של מודעות ושינוי אפשרי, ידידותי וקל – אצלכם בבית.

זכרו לתת לעצמכם ולילדים זמן, הנאה, ובעיקר עשייה מחברת – זמן איכות, סוג של חוג הורים וילדים. התוצאות של הקשר ביניכם לא יאחרו להגיע. מנסיון.

היום הילדים שלנו מרגישים בנוח במטבח – להכין, לגשת, לאכול בריא. יודעים לבחור נכון כשנמצאים מחוץ לבית – לא מתוך איסור ופחד אלא מתוך בחירה.

מה גם, כשאוכלים בריא זה ממש בסדר מדי פעם לאכול, כשלא עומדים בפיתוי, גם דברים שאינם בריאים. זה לא סוף העולם….

מתוך התוכנית:
"משפחות שאוכלות ביחד – נשארות ביחד"

אחת התמונות הסוגרות את התוכנית היתה ארוחת הערב במשפחה ממוצעת – כל ילד יושב מול מסך מחשב אישי ואוכל מעדן/ קורנפלקס עם סוכר וחלב. ובי עלתה השאלה: האם לשם אנחנו הולכים?? זה מה שנקרא היום ארוחה משפחתית?? הארוחה היחידה של אותה משפחה יחד לאורך כל השבוע!!!

אותי זה זיעזע!!! יותר מכל האוכל שהיה שם!

ואיך זה אצלך בבית?

מוזמנות לכתוב תגובות כאן למטה ולשתף

 

באהבה רבה,
ורד

כדאי לשתף:Email this to someoneShare on Google+0Tweet about this on TwitterShare on Facebook79

תגובות

9 תגובות

  1. חן

    תודה אני מאוד נהנת לקרוא את המיילים שלך.
    אצלנו חוזרים מהגן ומכינים ביחד ״גלידה״
    נשמע רע אבל זה הכל עניין של הגדרה
    לתוך הגלידה אני מכניסה בננות שהקפאתי, מנגו/ תפוח, זרעי פשטן, חלב סויה, שקדיה, עלי קייל- כרוב על, נבטים, אפשר קוביה של שוקולד מריר. התוצאה מעדן ״הגלידה״ שלנו מאוד טעים הילדה הסרבנית לשייק בצבע ירוק הפכה למעריצה של הגלידה… כמובן שהם עוזרים לשפוך את כל המצרכים לבלנדר. גם בן שנה וחצי טורף את הגלידה כאילו שזו גלידה איטלקית 😉 ואני כמובן מרוצה עד השמיים 🙂

    הגב
    1. ורד ס. כהן

      הי חן ,
      וואו , נשמע טעים ובדיוק קולע למטרה:)
      העשרת גם לי את ארגז התפריטים –
      מייד מעתיקה ומיישמת עוד היום עם הילדים –
      נפלא ותודה!ורד

      הגב
      1. חן

        ממש בכיף שמחה לתרום משהו גם בשבילך אחרי כל מה שאני מקבלת ממך 🙂

        הגב
  2. אביטל

    האם אפשר לקבל מתכון ללחם בריא אבל ללא סוכר?

    תודה מראש

    הגב
    1. ורד ס. כהן

      הי אביטל יקרה ,
      במיוחד אחרי התוכנית – כשרואים את כל כמויות הסוכר ששמים בכל המוצרים – מבינים שכדאי מאוד להוריד את הכמויות .
      לסוכר שיש בלחמניות – אני בד"כ משתמשת בסוכר חום /סילאן . לדעתי אפשר לוותר עליו בכלל .
      מוזמנת לנסות ולספר לנו איך יצא 🙂
      המתכון המופיע כאן הוא קל לביצוע וממש מוצלח!ותמיד אפשר לעשות ניסויים ולהוסיף הפתעות – אגוזים , תרד , צימוקים, זיתים וכו….
      המשך יום נפלא ,
      ורד

      הגב
  3. מאיה

    הי ורד, גם אנו משתדלים לאכול בריא, בבוקר בצהריים ובערב, הקורנפלקס נמצא רק לשעת חירום.
    ארוחת הבוקר מכילה לחם גבינות וירקות חתוכים גס – כשמתרגלים זה עניין של כמה דקות הכנה.
    צהריים מכינים מראש ומחממים על הגז, עוף/ קציצות וירקות מבושלים (למרות שאותם הילדים לא אוכלים).
    ערב – טוסטים, ביצה, פיצה ביתית, מלווה בירקות
    הכל תודות לבעלי שהגיע עם הרגלים טובים מהבית!!

    הגב
    1. ורד ס. כהן

      הי מאיה , נפלא! כייף לשמוע – ובמיוחד על הבעל 🙂
      זה אכן פשוט כאשר מסגלים הרגלים בריאים – ואז הדברים פשוטים , קלים ומזינים.
      בכל משפחה זה מגיע מאחד ההרוים שלו זה יותר חשוב ואז זה מניע את כל הבית – לטובת כל המשפחה .
      תודה על השיתוף – זה מחזק ומעודד,
      שבוע קסם,
      ורד

      הגב
  4. יעל

    היי ורד,
    תודה על המתכונים, תמיד מחפשת עוד מתכונים בריאים וטעימים!
    רציתי לשאול – מאיזה גיל לדעתך אפשר ורצוי לשתף ילדים בהכנת האוכל (ובכל זאת, לא להסתכן בפציעות והריסת המטבח :)?

    תודה
    יעל

    הגב
    1. ורד ס. כהן

      הי יעל יקרה ,
      כן , גם אני כזו- אוספת מץכונים מכל מקום שאני שומעת – וזה משמש אותי רבות 🙂
      לגבי גיל – שאלה חשובה ואני שמחה שהעלית אותה .
      ההמלצה שלי בכל תחום להתאים את הפעילות לגיל הילד- מתוך חיפוש אחרי חוויית ההצלחה ובניית הקשר – ואז אין את עניין האיסורים.
      הרי העניין כאן הוא – פיתוח העצמאות , הרצון , שיתוף הפעולה, וחיזוק הקשרים במשפחה – בצורה פשוטה, נגישה , מהנה , משמחת -ושלא עולה כסף!
      היום לצערנו , אני רואה שהרבה אמהות עסוקות בשמירת נקיון המטבח ופחות רואות את האפשרויות הנפלאות והפשוטות הטמונות במרחב משפחתי זה .
      לדוגמא –
      *בכל גיל , החל ממש קטנים אפשרי ליצור בצק לעוגיות /לחמניות /חלה – אין פציעות , מקסימום קצת קמח על השולחן והסביבה.
      * החל מגיל 1.5 או גם לפני אם הילדים רוצים – ניתן לחתוך ירקות בסכין שאינה חדה וכמובן בהשגחה שלנו- ניתן ליצור חריצים על המלפפון והם יחתכו ויהיו מאושרים
      וכן הלאה…..
      ברגע שמתחילים בצעד הראשון נפתחת הדלת לעולם שלם של הנאה וחוויות ,
      בהצלחה , ותמיד אשמח לשמוע איך היה לכם:)
      יום קסם, ורד

      הגב

השארת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *